На старт съм не със друг, а с времето,
решена за победа аз.
Поисках да пожъна семето.
Дали дошъл е този час?
Когато вече ме настига,
да мога да му викна: "Спри!"
С усмивка то да ми намигне
и бурите да укроти.
Да ми подскаже темпо мое,
с което аз да продължа
и в мигове – пчелици ройни –
да мога да го задържа.
И крачките си позабавила,
към моя цел да търся път.
Разбрахме се (не съм забравила) –
не дава да го победят.
Редактирано от: Мария Панайотова (pastirkanaswetulki)
Най-сърдечни благодарности за помощта!
© Цветето Б. Всички права запазени