26.03.2009 г., 21:44 ч.

Находка 

  Поезия » Друга
435 0 4

 

Находка

 

 

             Създавам свойте песни вървешком.

             Отдавна. И причината не знам:

             дали от нуждата да бъда сам,

             или защото дълго нямах дом?

                                                   Калин Донков

 

 

Забързан залез ме преварваше,

но аз съм си "един"... -

до подлез с книги антикиварни

съзрях един Калин.

 

Той както стихове редял си

по улички в града,

така го пиех аз - на палци

в сънлива резеда,

 

когато слънцето не свети,

но зърва се съвсем,

че се намират и поети,

които да четем.

 

 

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??