13.03.2024 г., 6:16 ч.

Най -добрата рецепта за дъжд 

  Поезия » Любовна
183 2 10

 

Най-добрата рецепта за дъжд
е и ти във синхрон да поплачеш.
Спомен в стих мимолетен задръж
и пусни лудостта по задачи.

 

Забрави накъде си вървял,
начертай си резервна посока.
Този план, вече тъй остарял, 
е пропуснал два пускови срока.

 

Неусетно  ще се извали,
избърши си солта под очите.
Осезаемо ще приболи
там отляво, изтръгвай бодлите.

 

Безотказна рецепта за дъжд,
изцеди всеки облак докрая.
Удави и нашир, и надлъж
илюзорната тръпка за Рая.

 

© СК Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??