26.07.2014 г., 14:55 ч.

Най-дългото разстояние 

  Поезия
671 1 2

Най-дългото разстояние

 

Когато беше много надалече,

аз исках те, усещах, че си тук,

мислено до теб заспивах всяка вечер

и не исках да погледна друг...

 

Чаках да те чуя като болна,

повтарях думите ти всеки ден,

а после прегръщах и целувах телефона,

сякаш ти стоиш пред мен...

 

И липсваше ми и силно те обичах,

болеше ме даже тялото, че си далече,

но сега е толкова различно всичко,

когато непрестанно заедно сме вече...

 

Измисляме си причини някакви,

избягваме дори да се целунем,

намираме време за кавги всякакви,

но не и да си кажем мили думи...

 

Забързаният делник така променя,

вече почти всички изненади са неприятни,

седиме мълчаливи на вечеря,

сякаш не сме влюбени, а двама непознати...

 

Твърде тежко и тъжно е това състояние,

не мислех, че ще стигнеме до тук, когато те нямах...

понякога най-дългото и далечно разстояние 

не се измерва в километри, а в чувства между двама...

 

21.07.2014

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Пламена! Може би и ние сме така устроени, да искаме това, което нямаме и да не оценяваме това, което имаме...
  • "понякога най-дългото и далечно разстояние

    не се измерва в километри, а в чувства между двама..."
    Много истинско и вярно! Сякаш любовта остава вечна, единствено,
    когато е далечна, невъзможна,или неизживяна.
Предложения
: ??:??