27.04.2011 г., 10:01 ч.

Най-големият дар (на дъщеря ми) 

  Поезия
1541 1 5

Ако Бог е раздавал любов

по заслуги и минали грешки,

щях да срещна гнева му суров

за природата своя човешка.

Ако той е поне справедлив

и комуто се падне е давал,

вероятно с късмет променлив

бих пропуснала тази награда.

Ако Бог с милостива ръка

мене – клетата, радост дарил,

вероятно предишна тъга

със усмивка една е сменил.

Ако има какво да даде

Нечовек на човек досега,

Бог е дал най-големия дар -

мойта малка, добра дъщеря.

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??