25.12.2008 г., 10:39 ч.

Най-поезийната Коледа 

  Поезия » Друга
847 0 3
Не съм писала от цяла вечност и наистина се чувствам като Евтим Евтимов, когато пише "цяла пролет стих не съм написал/сякаш досега не съм живял...", та това стихотворение е ужасно неизпипано, но все пак..

Най-поезийната Коледа

на мама (:

Получих стихове за Коледа -
най-вечният, най-хубавият дар.
Най-искреният, най-свещеният.
Най-ценният за мен подарък.

Отварям страницата и внезапно:
"Когато те измислих, се уплаших!"
И в мен предишни рими се събуждат.
Нектар не се задържа в празна чаша.

И после в мислите ми: Сняг и рими.
И стиховете дават ми онези
неща, които днес не имам...
О, Коледа! Любов. Поезия...

24.12.08
20:05

© Люляк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??