7.12.2021 г., 14:16 ч.

Най-прекрасният лек 

  Поезия » Друга
531 1 8

Аз вярвам, че смехът лекува,

защото е роден от светлина.

Тъй както синята светулка

разкъсва пенестата тъмнина,

така и ти - когато се засмееш -

съмнения и страх си победил.

Усмихвай се на друг отсреща -

в шалтетата от пресен хлорофил.

Напролет, щом цветът разпъпи,

просторът се изпълва с аромат,

разбираш - всички са ти скъпи

и чувстваш, че си техен брат.

Защото си роден за обич –

и си готов на всеки да дариш

усмивкакратка и неволна,

но толкова прекрасна – като стих.

© Слави Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??