21.04.2021 г., 6:23 ч.

Най-съвършената картина 

  Поезия
221 0 5

Хартиени късметчета в кристална купа.

Завързани очи.  Разбъркване

и  пожелание: "На слука"!

Това ли си, живот? Късмет? Съдба? 

Или пък  някаква случайност?

А може би игра?

Подреждане на  пъзел с делнична баналност...

Парче подир парче. Година след година.

Сглобяваме и търсим съвършенство

в мечтана и несбъдната картина!

Небе със слънце, птица в полет.

Гнездо сред клони, цъфнали напролет.

И малко тъжни облаци наесен,

позабравена от грижи детска песен…

Усмивка, ласка и крехка надежда.

Разбъркваме и … пъзелът се подрежда!

Две парченца напасват - той и тя! 

"На слука"! Вървят ръка за ръка,

в живота влюбени двамина.

Творят най - съвършената картина!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??