28.04.2021 г., 18:20 ч.

Най-тъжната жена 

  Поезия
492 10 12

Най-тъжната жена на мен прилича -
усукала косите си в забрадка,
усмихната, защото е вежлива,
сама за себе си останала загадка.


Най-топлите очи, които гледат
с най-тихата молитва къмто Бога.
Най-тъжната жена дори обича,
макар, че винаги изглежда строга.


Върви приведена, почти като старица,
и вече никога за никъде не бърза,
за някои все още хубавица,
за други - неприлично тъжна.


А някъде в сърцето ѝ се стича
смола и замирисва на олтар,
преди да се втвърди и заприлича
на медено старинен кехлибар.


Най-тъжната жена не те обича,
или така изглежда отстрани...
А всъщност е разплакано момиче
и чака да ѝ кажеш: "Остани!"

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??