20.08.2019 г., 2:42 ч.

Намерени от шепота на самба 

  Поезия » Любовна
420 6 7

Намирам те по шепота запален
от пламъчета в моята зеница.
И дългите си дни ще ги прежалим,
защото слънцето е странна птица.
Ще доживеем идващия залез,
пленени от разтърсващата самба.
Ръката ти гърба ми щом опари,
една звезда задъхана ще падне.
Издайно нежен ореол сред мрака -
продумала, луната потрепери.
И двамата я чухме и разбрахме.
Сега е лесно пътя да намерим.
Виж, тръгнали са преди нас сърцата!
И как на танца техен да откажем?
Недей ме пуска, дръж ме за ръката!
И живи стъпки аз ще ти покажа.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??