25.05.2019 г., 22:59 ч.

Намерих те 

  Поезия » Друга
298 5 10

Събудих се.

Извиках те по име, но не чух да отговориш.

Погледнах моето легло, но и там не те видях.

Отидох да закуся с надежда да ми проговориш,

протегнал топла длан.

Но няма те...

Дори обяда е безвкусен и самотен.

Подправки сложих, но солта си ти.

Дано вечерята е сладка и чаша пълна с обич ни сплоти.

Не те намерих във деня си, сега те чакам да се върнеш вечерта.

И нежно да прошепнеш ,,Лека нощ Любима! Заспивай, аз над теб ще бдя!,,.

Но не...и тази нощ те няма. Къде си? Търсих те навсякъде любов!

По улиците пусти и студени, душата на сърцето е подслон.

 

Заспах.

Исках тебе да намеря, поне в съня красив. Уви...

И там се криеш, не разбираш, какъв товар в сърцето ми стои.

Но не спирам да те търся, обикалям, седнах да почина в центъра на моя свят,

мислех че си там под някоя дебела сянка и желаех сянката да бъда аз.

Толкова жестокост ли заслужих,

просто исках само теб

и от раните се учех....

Страшно е. Изрече не.

 

И тогава се пробудих от будилник,

спрял стрелките в точен час.

Толкова години минаха да те намеря,

мое ценно АЗ!

 

 

 

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря 😊
  • Добра идея ! Поздрави !
  • Благодаря много и от мен 😊!
  • Страхотно! Търсенето си е струвало...
  • Благодаря
  • Интересно... поздрав!
  • Марианка, много точно казано, благодаря! Пепи, благодаря за вниманието
  • Хубаво е
  • Благодаря ти Стойчо и на теб Ангелче, и на всички останали❤️ Пожелавам ви взаимност и топлина в любовта и живота като цяло!
  • Всички търсим себе си в другия(другата),но понякога се разминаваме, като планети с различни орбити...
    Харесва ми, защото искаш да подариш на любимия, това което носиш в себе си: Любовта!
    Това са искрени чувства и емоции, които заслужава да ги получи този, който отговори също с такива.
Предложения
: ??:??