25.11.2008 г., 8:59 ч.

Напред... 

  Поезия » Друга
541 0 4

Аз искам само да заспя и да сънувам буря,

да бягам гола, боса под дъжда,

в непознатото пред мен да се загубя,

да ми е горещо от студа.

 

И спъвайки се в тревите, нека падна,

да обеля грозно колена

и ставайки, дори и кална,

бягаща да продължа.

 

И с нокти ще дълбая в земята,

за да оставям своите следи,

защото величествена е и змията -

нищо, че в калта пълзи.

 

И дъх да нямам от умора,

и глезените да болят,

не ми е нужна мен опора,

дори сълзите да горят.

 

И камъните остри да усещам

как впиват се в моите ходила,

назад за миг не се обръщам

и даже да не бягам, ще вървя!

... Напред...

© Вероника Камбурова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • точно така! винаги напред!
  • Браво, като винаги-оригинално и прекрасно-поздрави!!!!!!!
  • Ейй.еййй.еййййййййй...........Алекс!!!Като ти е лигав сайта...... бегай,........ама много бързо бегай от тука!!!!А ти Вероника продължавай все така напред!!!Поздрави от мен
  • Браво бе батковото-те за това си струваше да си губя времето по този лигав сайт-поздрави-впечатли ме!!!!!!!
Предложения
: ??:??