Приличаме
на сгазен таралеж
върху шосето:
бодлите ни - разперени,
муцуните - озъбени,
очите - в светлото
угаснали съвсем -
прекъснат бяг
напред-назад
в неподходящо време
на опасно място;
побягнали, преди страха,
недопринесъл
да предотврати
звъна от удар в джантата.
Напред-назад...
в неподходящо време
на опасно място -
и наште отношения
така напред-назад
в простраството...
© Павлина Гатева Всички права запазени