25.04.2023 г., 21:48 ч.

Напътствие 

  Поезия » Свободен стих
145 0 0

Напътствие 

 

Човек да си прокарва пътища и пътеки сам може.

Само смелост-дързост нужна е тук.

Мисълта и очите са за делото това учителите най-добри !

Нощта, денят, разходката. 

 

Търпението всяко, усилието, тренировка са те.

От това "лошо" по-добро в живота няма!

Лошото, неудобствата са за волята практика.

Слава на човека, който възможности използва!

 

Вземи си от живота това, което ти трябва.

Природата е щедра изключително-особено.

Ако в объркване си, не бой се.

Призови мисълта, разходката - талисмани да ти бъдат!

 

Ще ви разкрия тайна странна една, наблюдение-откритие мое.

С камъните-камъчетата от пътя дружете.

В ръцете ги дръжте - за минути само бодрост ще ви посети.

За миг да почувстваш (може) света вълшебен!

 

Ура

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??