Наречи ме "Любов"
Пепеляшка от сняг,
мраз във вени вдълбах.
Вихри облачни с бяг
главоломен - множах.
В самакитка смълчах
ледна скръб. Огнен змей,
ти ме сгряваш - с размах
на игрив суховей.
Прегърни ме! Запей
своя слънчев хорал.
И лъчи разпилей -
пролет в зимния бал.
Съчини напев нов.
Наречи ме "Любов"!
© Плами Всички права запазени