3.10.2020 г., 7:39 ч.  

Нарисувай ми 

  Поезия » Любовна, Философска, Гражданска, Друга
1173 4 11

"Нарисувай ми, художнико, сълза"*,
но тя да бъде от кристал и само моя.
Когато в мен настъпи есента,
да приюти на дните ми покоя.

Нарисувай ми, художнико, мечта,
красива като северно сияние.
В съдба да я превърна след това,
да дишам нейното ухание.

Нарисувай ми, художнико, слова,
с които  смело да говоря...
за щастието, радостта и любавта,
да бъдат във живота ми опора.

Нарисувай ми, художнико, смирение,

търпение от чистота ми нарисувай.
И тогава, като в друго измерение,
злобата и завистта от всички излекувай.

Нарисувай ми, художнико, така,
нарисувай цялата картина.
Достойно разпиши я, в тишина,

в цвят... от косите ми... платина!

03.10.2020г.

________________________________________

* - Нарисувай ми, художнико, сълза!

       Надежда Захариева ("Сълза")
 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Нарисувай ми, художнико, България!
В отражението на сълза я нарисувай!
Изплакана от майка, брат, сестра,
пресъхнала в сърцата на бащите.
Нарисувай ми, художнико, България, ...
  517 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??