9.01.2022 г., 7:36 ч.

Народ нечовешки 

  Поезия » Друга
376 0 1

Как се нарича народ - арогантен,

Народ що не знае, дума блага,

Хóра що усмивка не познават?

Тъжен, бих ви казал, тъжен е този народ. 

 

Ей туй е то, горчивата истинина значи.

Злоба нечовешка в нас си живее

И не леко да тлее, а силно гори.

Ръка на ближния не ще да подадем,

Сам да се спася, щом не мисли като мен.

 

Та питам аз как се нарича народ,

Що доброто е той забравил,

Забравил е милост и жал,

Забравил историята славна.

Това е то народ забравил и чест. 

 

Тъжно е казвам ти човече

Усмивки нийде не виждам вече

Само очи пръскащи искри

И злобни думи извиращи като змии

За жалост ей такъв е станал народа... 

 

© Цони Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??