15.05.2014 г., 21:27 ч.  

Насаме със себе си №10-А 10 

  Поезия » Оди и поеми
362 0 0

НАСАМЕ СЪС СЕБЕ СИ №10-А

О, някога  и аз цигари пушех
и като влюбен бях се пристрастил!
Аз разума си за това не слушах
и исках с навика си да съм мил!

В казармата, с години, не съм служил.
Като студент аз станах офицер,
с два летни лагера това заслужих
и станах на военните авер!

След първи курс  бе първата "казарма",
а втората щом свърших пети курс,
тогава се проби и мойта карма,
и тъй започнах навика си щур!

Тръгнах и аз цигари да купувам,
от хорските черпни ме хвана срам
и тъй на пушенето заслугувах,
началото при мен дойде от там!

Започнах ги във петдесет и седма,
и ги напуснах аз във осем-две,
простих се със цигарата последна
и от тогава пушенето спрях!
  19.05.2014 София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??