18.07.2024 г., 11:13 ч.  

Нашата малка стая 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
140 1 0

Забулен през нощта във белия чаршаф

ме прегръща силно и плаче смуглият Ашраф.

И спомени горчиви тъй задавено преглъща,

докато аз в обятията му неспокойно се извръщам.

 

А на тая слаба светлина той е хубав, карамелен, дългокос

с очертан във мрака древен ориенталски нос.

И аз го гледам мъчно и все не мога да заспя

тъй като в себе си за страшния грях вина тая.

 

Горещите сълзи тежат и падат от очите му красиви

докато сенките ни призрачно танцуват по стените сиви.

И неговата хваща моята за ръка и я повежда 

към лунните лъчи на блудната надежда.

 

Но колко е тъжен той сега и колко е мрачна нашата малка стая…

И как блести там слабо, лекичко във края

един сноп лунна светлина и как танцуват два красиви силуета,

които шепнат си един на друг за участта обречена и клета.

© Македонско Девойче Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??