5.02.2019 г., 16:29 ч.

Нашата среща 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
703 2 2

В късна пролет, почти лято,

ще се разбързаш ти към мен,

а небето цялото ще е облято

в цветове от нежен крем.

 

Грееща, искряща,

трепетна, пламтяща,

аз към теб ще се затичам,

от вълнение на себе си не ще приличам.

 

Ще ми носиш цвете нежно,

на мен приличащо, копнежно,

за пролет, светлина, любов,

за жар и страст, за всекидневен благослов.

 

Ще се разходим край реката,

ще прикапе дъжд – ще минем под дъгата,

ще поседнем ний на кея,

ще се смея силно – както си умея.

 

Зелените ти очи

ще се отразят в кафевите мои

и със синьото на водата

и цветовете на дъгата

 

ще имаме всичко в този ден

защото ти пожела да срещнеш мен.

© Жанет Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, мили хора!
  • Стихотворението ти е заредено с искрени чувства, нежност и любов!
    Продължавай в този дух, Когато човек възпява своите преживявания, думите излизат от сърцето, пресъздават силата на чувствата.
    Поздравления€ Успех!
Предложения
: ??:??