8.01.2024 г., 20:39 ч.

Нашето космическо пътуване 

  Поезия » Друга
345 1 2

Ела, хвани моята ръка, малък пътешественико любопитен,

Заповядай в бъдещето, непознато за нас време...

Прекрачи напред, прескачайки светът ни неолитен,

И от плещите ти уморени, ще падне цялото ти бреме...

Нека хванем пътя  смело в Космическата шир напред,

Към звезди и към  планети, към пъстър, неизвестен свят!

Загърби и  страховете свои и огледай се навред...

Сега сме в необятното, а колко супернови зад нас ще се взривят...

Разкривайки изобилие на тайнствени мечти пред нас,

Пътуваме във времето, нагърбили сме раничките...

Сверяваме часовника с космическия час...

Какъв късмет е само ние да сме избраниците,

Измисляйки за бъдещето нов исторически атлас...

Срещни се с умове големи, творци и вдъхновители,

Изследвай нови улици, култури и наследства...

Знам в бъдещето чакат ни новите будители,

Които ще използват техническите средства...

За да можем всички деца да живеем единни,

Всеки да е наш приятел, брат и сестра в този свят…

Защото човечеството тук е на години светлинни,

И мирът и хармонията ще се възстановят!

Нека да градим добро с думи и дела,

За общо бъдеще и процъфтяване за всички нас...

Заповядай, малък пътешественико, в приказния Космос  мой ела,

Където лекотата и радостта докарват до екстаз!

Пътуването в Космоса ни очаква с нетърпение,

С формиране на нови мечти и надежди безкрайни...

Знам, в този свят ще имаме цялото благоволение,

Да изградим нов живот на планети незнайни!

© Вероника Павлова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Космосът- свят на безброй приключения »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Успех!
  • Струва ми се, че не е подходящо за деца заради липсата на рими и използваните малко по-сложни думи, но посланието е добро. Вероятно на юношите би им допшаднало, така че ти желая успех в надпреварата!
Предложения
: ??:??