14.03.2012 г., 12:53 ч.

Нашите светове 

  Поезия » Любовна
552 0 1

Две очи, безкрайни светове.

Брегове далечни,

далечни и безбрежни.

 

Какво ли крие се зад тях.

Зад този поглед - тъй пронизващ,

но чист и плах.

 

Каква ли природа, пищна красота,

някъде там е покоят,

истината за света.

 

А може би там живеят същества,

не познали те омраза,

не познали те греха.

 

Какво ли крие се зад ирисовата стена?

 

Искам в тях да се изгубя,

в моретата безкрайни да се удавя,

не искам никога да ги забравя! 

© Божидар Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??