19.06.2009 г., 12:19 ч.

Научи ме да пиша писма 

  Поезия » Друга
745 0 10

научи ме да пиша писма
научи ме да пиша писма
със които не казвам
колко много надежди възлагам
колко много душа
колко много боязън

научи ме да пиша
така че по никакъв начин
да не се подразбира
за мен колко много
твоят отговор значи

научи ме да пиша красиво
тъй както и ти го умееш
как ще бъде при срещата ни
ти така го разказваш
сякаш ето на утре
или най-късно едва преди час
сме посмели
да се случим
и сбъднем
и да бъдем щастливи

научи ме на глас да се смея
да разказвам
а в мене да скривам
и сълзи
и копнежи
промушвани
през едрото сито за думи
с което разполага душата ми

май е скъсано
мойто поне
и в сърцето ми влизат
огромните обещания
със които запушвам
всяко плахо поклащане
на глава
от неверие

а това е
защото не знам как се пише
без да предизвиквам раздели

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??