22.10.2013 г., 23:27 ч.  

Научих се 

  Поезия » Друга
632 0 4

Научих се да вярвам във доброто!

Научих се със сълзите в нощта.

През погледите, думите и злото

и въпреки на хора наглостта!

 

Научих се да вярвам на сърцата,

а не на мислите и нечия вина.

И гледам думите отвъд лицата,

по-истински са някои неща!

 

Научих се да чувствам самотата,

но не със болка, а със равен глас!

Научих се да следвам кръговрата,

че първо ти си, после аз.

 

Научих се да искам да живея,

научих другите да вярват с мен!

Обичам себе си, а теб не смея.

Не искам с тебе да остана в плен!

 

За теб са сложни моите закони,

за теб са странни моите слова.

Ти луташ се във старите си рани.

За мен си свършен факт и тишина!

© Иринка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво, Иринка!Харесах и го оценявам!
    Поздрави от мен и лек ден!
  • "Обичам себе си..."- това е първата крачка към нашето себепознаване!!!
    Прекрасен стих!!! Поздрави!!!
  • Поздрав и от мен!
  • Прекрасно! Поздрав Иринка!

    Научих се да вярвам на сърцата,
    а не на мислите и нечия вина.
    И гледам думите отвъд лицата,
    по-истински са някои неща!
Предложения
: ??:??