10.11.2013 г., 9:50 ч.

Navigare Necesse Est* 

  Поезия » Пейзажна
372 0 0

 

 

Navigare Necesse Est*

 

Бият вълните във борда,

мачтите с болка скимтят,

опнал невидима корда

Вятър над целия Свят

 

вие зловещо понесен

гонещ миражна следа

и във каприза си бесен

къса въжета, платна...

 

Скърцат прогнили фрегати,

дръзки във смъртния скок-

кръстят се стари пирати,

с Дявола правят облог...

 

... В тая Стихия убийствена

плават сурови мъже:

шанса ги пази единствено

със  последното здраво въже...

 

Имат по девет Живота-

жива Страстта им е днес,

че живеят мъжете без котва:

Navigare Necesse Est!...

 

Коста Качев,

едно време в Атлантика

 ––––––––––––––––––––––––––

*Navigare Necesse Est (лат.):Трябва ( необходимо  е) да

се плава.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??