11.10.2018 г., 18:53 ч.

Навик 

  Поезия » Хумористична
980 5 9

Откак се помня, пазя този навик –

съвет полезен, наследен от мама:

когато покрай Пешови минавам,

да хвърлям по едно око през джама –

 

ей тъй, да видя Пешо кви ги върши

когато ужким вкъщи е самичък,

дали носа с ръкавите си бърше,

дали изпрани гащи си облича;

 

дали си хапва ягодите с дръжки,

или пък орехи троши със зъби;

дали се чеше, щото има въшки,

прихванати от булката на Съби;

 

дали по „градски” чука се с жена си,

демек, дали сапун употребява,

или от къра в спалнята улазя,

тъй както всички пичове тъдява...

 

Понеже Пешо дава го отворен

и даже скоро в София е ходил,

си мисли, че сред всички прости хора

той не е толкоз прост и старомоден...

 

А аз назнайвам туй-онуй за Пешо –

изцепки, лакърдии най-отбрани,

продам ли ги на жълтата ни преса,

без време май милионер ще стана...

 

На първо време стига ми обаче

довечера в кръчмето да разкажа,

че Пешо бърка „джибри” и „първаче” –

това поне показва шпионажът...

 

... но снощи зърнах Пешо – по случайност! –

как в моя джам се дзвери и наднича!

Мисли му, Пешо... ти, гадино майна...

лешпер такъв! безсъвестно добиче!...

© Емрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Колко е хубаво човек сутрин да се посмее
  • "дали се чеше, щото има въшки,
    прихванати от булката на Съби;"
    Уникален си....велик е хуморът ти!
  • Не го е срам адаша...
    Поздрави!
  • Хахаха... и той следва мамини съвети, а?
  • "Заем брашно, тъпкано се връща!"😅
  • Разсмя ме! Доста пиперливо!
  • Обичам хумореските, от "лоши навици" са все родени... Но пак чета ги - гонят мислите ми за проблеми...Чудесно, все така да ти е на късмет със музите на хумора все под ръка да пишете куплет и рими да редите ред по ред. Поздрави и благодаря за усмивките!
  • Лош навик! Казано е: не прави на другите това, което не искаш на тебе да го правят...
Предложения
: ??:??