12.03.2017 г., 19:39 ч.

Навреме 

  Поезия » Любовна
724 1 4

Навреме

 

Но този път ще те обичам малко –

малко повече от 0 градуса по Целзий.

Дано не ти е прекалено хладно.

И не замръзвай – имам още, в дози.

 

Сега ще ти предложа блюдо

от моето сърце наполовина.

Дано не ти се стори малко,

че другата му част така изстина.

 

Сега ще те ранявам с нежност,

почти незабелязано ще заболи.

Но ти ще искаш още миг надежда

и раната във теб ще прокърви.

 

Ще те откъсна и в дланта си ще те скрия.

Дано не ти е тясна моята любов.

Дано не ти е бавна моята магия –

надявам се, че вече си готов.

 

И този път ела навреме,

вземи каквото ти се дава.

Не чакам повече от 2 кафета

и недопушена цигара.

© Христиана Александрова Всички права запазени

Х.А.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??