1.08.2019 г., 0:19 ч.

Наяве те поисках... 

  Поезия » Любовна
430 4 3

Горещо е, но юли си отива. 

И става по-горещо вътре в мене. 

Усещам - някак повече те има. 

Ти идваш, разтопявайки го, времето... 

И все по-често ми се губят думите. 

По-влюбено и нежно е в душата ми. 

Понякога се питам, сякаш чудо е - 

Ти всъщност истинска, или лъжа си? 

Но бързо, като миг и глътка въздух, 

разбирам колко много съществуваш, 

и как света ще ни се сърди, 

ако със тебе само се сънуваме... 

Наяве те поисках. Във живота си. 

Така, че този юли съдбоносен е, 

във който за последно сме самотни, 

дотолкова, че без да се докосваме... 

А август ще стопи онази мъка, 

понякога до болка, безутешна. 

Платили сме за щастие, прескъпо. 

Съдбата за любов сега ни срещна...  

 

Стихопат.

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Най - после... има споделена любов...
  • Харесват ми душевните ти изригвания, Дани! Благодаря ти за вълнуващата поезия!
  • Ще се сбъдне, нали? Ще си щастлив? Много искам всички хора да са щастливи и да се обичат. Понякога аз съм толкова нещтастна и знам какво е чувството в сърцето, и за това желая щастие на всички, които любовта си носят в сърцето!
Предложения
: ??:??