28.02.2019 г., 8:03 ч.

Наздраве 

  Поезия » Любовна
421 0 0

Наздраве! Чаша вино стискам.
Пиян ли! Не, не ми личи. 
Не знам. Но може би не искам
да заспя без тези две очи.

 

Ще пия! За голямата любов!
Какво? Тя плака и замина
във ковчег студен с красив обков.
Гробарят вече я зарина.

 

От утре, ще сме непознати, 
ще бягаме един от друг.
И всички грешки непризнати
ще хапят и висят напук.

 

Тогава лесно ще си спомним,
за миналите дни щурати,
в които се кълняхме верни,
а вече бяхме прокълнати.

© Юлиян Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??