28.12.2007 г., 9:09 ч.

Наздраве 

  Поезия » Друга
1272 0 8

 

Забързани  през своите стремежи,

отрупани с невидими  мъгли,

препускайки през страстните копнежи

на хиляди мечти.

 

Минава ни животът скучен,

без да ни е грижа за целта,

дали би имал край благополучен,

следвал закона за живота и смъртта...

 

Какъв ли трябва да е краят?

Красив, жесток, случаен  или горд?

Има ли живот след края?

Или просто само... смърт...

 

 

.........................................................................................................................................................

 

 

 

 

Без да види полета на пеперуда,

уханието на цвета,

аромата на тревата,

погледа на влюбена жена...

 

Каква ли смърт.....  било това,

ако не трагична, скучна,

ненавременна и зла....

 

Да пием за добрата смърт тогава,

за пълноценния живот,

отишъл си за нещо истинско...

Наздраве!

 

© Владимир Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??