20.05.2021 г., 10:52 ч.

Наздраве, приятели 

  Поезия » Философска
840 0 2

Наздраве, приятели

 

Е, какво, че утре съм роден?

Какво ли толкова е станало?

Някой, някога заради мен

радост и шубе го хванало.

 

Определено. Нов живот започва.

Майка ми, баща ми – щастие.

Но и страх се е изкопчвал

за не едно очаквано препятствие.

 

За здраве са треперили над мен.

За правилните навици и възпитание.

Сам често аз оставах поразен

от собственото мое невнимание.

 

Носех радост и тъги на близки,

без да искам нещо от това.

Гледах да не падна ниско,

а успях ли? Питам се сега.

 

Рано е за равносметка, знам.

Може да изчакам още много.

Но животът гасне като плам.

Твърде често, твърде строго

 

Бог решава вместо нас.

Мисмим си, че не навреме

е дошъл последният ни час.

Този час – наречен земен.

 

Аз ще пия утре зарад вас

и вие пийте зарад мене.

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??