Какво е то да си поет - романтик, лирик и още нещо?!
Не, бих казала - илюзия.
Мислиш, че красиво пишеш, но само красота ли е?!
Не е ли поетът егоист,
не изплаква ли тъгата в стих един,
не прави ли света красив, когато е щастлив?!
За себе си разказва чрез него тих фантом.
Скрити в сянката остават Елиът и Едисон.
В звезден миг си само ти и твоята творба.
Е кажи сега, не е ли това егоизмът на света?!
Пишеш в стихове красиви различен персонаж,
но в него пак си ти.
В мислите си щом тършуваш,
в душата си с длето везeш,
това не е ли пак егоизмът на света?!
Четеш това, което искаш, пишеш това, което искаш.
Егоист си, да - но признай!
Трудно е, нали... тогава спри и не чети!
© Елена Иванова Всички права запазени