17.05.2022 г., 18:49 ч.

Не днес 

  Поезия » Друга
352 2 7

Върви животът. Многолик и пъстър.

Едно постига, друго - не.

Каквото има - все не му достига,

но книга трябва ли му? Не и не!

 

Екран. Картинка. Никаква причина

да търси и намира светли бъднини.

Загледан в онова, което му сервират

отпива от компромиса, над който бди.

 

Пресмята... От заплата до заплата,

от "А" до "Я" и счита за прогрес

това, че покрив има над главата,

а книга ще си купи... Някога, не днес.

 

* интерпретация по темата "Върви народе възродени"

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Не я обичам тази дума „някога”,
че все раздава празни обещания.
Надеждите на ластици разтяга,
мечтите пък без капчица внимание
приспива във леглото на забравата. ...
  398 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??