18.05.2022 г., 2:24 ч.

Щом "Някога" печели обзалагане 

  Поезия » Философска
400 6 9

 

Не я обичам тази дума „някога”,

че все раздава празни обещания.

Надеждите на ластици разтяга,

мечтите пък без капчица внимание

 

приспива във леглото на забравата.

Защото „някога”- като душевен плевел

се е увил в деня съвместно с навика.

Едно удобство, под което всичко вехне…

 

И обзалагам се, че винаги е „някога”

дежурен отговор на всичките въпроси,

с които ни обстрелва настоящето

през зъби, с полушепот или косвено.

 

Кога от прехода ще се измъкнем

и зад гърба ни ще остане блатото?

Кога ще спрем взаимно да се лъжем?

Естествено, разбира се, че „някога”

 

Достоен отговор. Почти като отлагане.

Че все пак „някога” възможност е нали?

Ала щом „някога” печели обзалагане

е стопроцентна загуба. Уви...

.

© Дочка Василева Всички права запазени

Върви животът. Многолик и пъстър.
Едно постига, друго - не.
Каквото има - все не му достига,
но книга трябва ли му? Не и не!
Екран. Картинка. Никаква причина ...
  352 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??