Върви животът. Многолик и пъстър.
Едно постига, друго - не.
Каквото има - все не му достига,
но книга трябва ли му? Не и не!
Екран. Картинка. Никаква причина
да търси и намира светли бъднини.
Загледан в онова, което му сервират
отпива от компромиса, над който бди.
Пресмята... От заплата до заплата,
от "А" до "Я" и счита за прогрес
това, че покрив има над главата,
а книга ще си купи... Някога, не днес.
* интерпретация по темата "Върви народе възродени"
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.