Сега са вълчи времена,
а вълците са на стада
и не във глутница!
Мълчете,
не е за песни,
а за знамена,
времената са такива,
смутни.
А някъде все още
има смисъл ,
да се живее ,
не да се живурка .
Не е за песни ,
там , където всяка мижитурка ,
облечена е с власт ,
а честните и верните ,
са някаква неискана притурка .
© Jivka Koleva Всички права запазени