12.09.2006 г., 0:06 ч.

НЕ Е ОТ МЕН 

  Поезия
728 0 4

Събуждам се - около сумрак, покой,
аз вярвам в Теб, Боже, и зная, че бдиш,
над своите чада, а те са безброй,
но само добрите с добро ще дариш.
Добра ли съм аз, добра ли ще съм -
земята гъмжи от скверни души,
очи не затварям - не идва ми сън. . .
сърце проговаря: "Вземи попиши!"
Перото си вземам. . . сега накъде,
и как да опиша туй, що ме гнети,
а искам да пиша добри стихове
и думи римични - от мен по-добри.
Творя и размислям, не спирам - така
в самотната стая пробужда се ден,
дарявам ви, хора, с перо във ръка
стих, подир стих и всичко у мен.
А то е от ГОСПОДА, Той го твори,
аз само пописах по белия стих,
душата ми цяла Той покори
и тез стихове са от Господа Висш!

© ПЕТЯ ГРИГОРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??