11.10.2018 г., 16:02 ч.

Не е сняг - сън сребрее в косите ми... 

  Поезия » Друга
493 18 29

Малка уличка - слънчева, есенна,
във мечти листопадни залисана,
пак се скитам и пак ми е песенно,
стихче сричам - на облак написано.

 

А реката бърбори и песен е.
топъл глас, мокра приказка. Слисана.
Слушам, лъже, че лято е. Есен е.
Песен пея си - с капки написана.

 

И какво, че е циганско - лятото,
в топла, пръстена делва - в гърдите ми,
кътам тихо на слънцето златото...
Не е сняг - сън сребрее в косите ми...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??