21.11.2013 г., 18:10 ч.  

Не е създадена 

  Поезия » Гражданска
289 0 0

Не  е създадена за слава,
а хората да защитава!
Тя трябва да е наша майка,
а не да прави тъпи хайки!
О, пет пари за нас не дава

ей тези скапана държава!

Във всички нейни Институти 
си влачат пояса хайдути
и грабят вещи и пари,
а глад народа ни мори.
Дори за всеки идиот
е ясно, че не сме народ,
а паплач някаква събрана,
нещастна нива,  неорана!

Щом падне първата тъма,
залостваме се у дома
и на кошмарите в пещта 
печеме се до сутринта!
А разни кръгли идиоти
разграбват нашите имоти!

Очите ми са пълни с влага...
Държавата ни се разлага!
Аз трябва да съм идиот,
за да остана патриот!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??