27.07.2017 г., 17:47 ч.  

Не е трудно! 

  Поезия
983 3 9

Едно, две, три –

на пръсти детето брои. 

За четири се двоуми, 

нали е толкова малко –

само на три. 

 

От пет почва смело, 

шест – мама подсказва. 

Седем – баба се подмазва. 

Осем сам изрича и

при татко тича. 

 

Девет – ред е на дядо. 

Внучето гледа го благо. 

Десет – викат задружно. 

Да броиш  не е трудно! 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Математическа поезия" »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??