5.08.2009 г., 18:40 ч.

Не е за мен това... 

  Поезия » Любовна
695 0 31

     Не е за мен това...


Не е за мен това... не е...
Някъде между стрелките -
един къс миг - за мен отреден...
между изгрев и Слънчева пита.
И само толкова.
Като земя - неплодородна и каменлива.
Късата ласка да ти крада.
... а Небето ти - синьо... опива...
Не е за мен това... не е...
Да бъда малка потребност.
Да бъда сянка в полярен ден,
да дишам мечти на дребно...
Не е за мен това... не е...
Но все пак не си отивай.
Нека ме блъска вятър студен
и сърцето ми в лед да обвива,
нека стана жълта... като трева
до корена прежадняла...
И ако някой ден сведеш гордата си глава
и ме откриеш - в сняг наваляла...

Не ме докосвай... Ще се стопя...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??