8.03.2012 г., 20:51 ч.

Не искам да пропусна пролетта... 

  Поезия » Пейзажна
771 0 4

Не искам да пропусна

пролетта

и нейната неутолима

жажда,

излязла от прегръдка на

смъртта,

и как наново всичко тя

възражда...

Треви и птици, всичко

пременено,

и глъч и врява радостно

смутено,

щъркел бял, далечен

долетя,

върху килим от прелестни

цветя,

на небето шарена

дъга,

гонят таз досадница

тъга,

и кукувица на дърво

зелено,

и пчели, и всичко

неродено,

напират, идват както и

преди.

Повелята е дадена.

Бъди.

И надежда в страдащи

гърди,

и проблясък в гаснещи

очи...

На младите безумната

мечта,

да завладеят, променят

света,

и мъдрите, следящи

кръговрата,

по бреговете и на двата

свята.

Не искам да пропусна

пролетта...

© Гюрсел Кърнак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Моля да я добавите,ако може...Благодаря....Май се справих и сам...
  • Да Кърнак, пропуснал си там една буква, но по важно е да не пропуснеш пролетта, или любовта. Отваряй си очите на 4.
  • Задъхано, жадно за тържеството на възраждането...
    Поздрав, Гюрсел!
    Добре дошъл в кошера!
  • Имаш пропусната буква в заглавието: "Не искам да проПусна пролетта..."
    Поздрав!
Предложения
: ??:??