19.02.2012 г., 20:42 ч.

Не искам да спя 

  Поезия » Друга
616 0 11

Не, не искам да спя. Ще проспя нещо важно.

С упорити очи пак оглеждам нощта.

И животът ми цъка... (От росата е влажно...)

А до мен спи дълбоко нечия самота.

 

В тоя час омагьосан на потайности сини

ще се случи навярно нещо само за мен.

Ще се върнат обратно всички мои години,

в детството ще потъна със забравен рефрен.

 

Ще съм малко момиче, наивно и мило,

ще сънувам красиви, добри чудеса.

Ще ме тегли връвчицата на бяло хвърчило,

ще прескачам през локвите с разпиляна  коса.

 

Не, не искам да спя. Детство мое прекрасно,

идвай с мене на среща всяка нощ в три часа.

Знам, добри чудеса трудно случват се. Ясно.

Но прескачам през локвите с разпиляна коса...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??