30.09.2016 г., 16:36 ч.

Не искат сън 

  Поезия » Друга
387 1 3

 

Защо не спиш,
нощта преваля вече...
Бе дълъг ден
и не по-лека вечер.
Но бяга пак
сънят от твойте клепки,
от спомен знак
покоят им разцепи.
И белегът
от липсите в сърцето,
роди мигът
тъжовен за лицето...
Луната спря
звездите да събира
и зла тъма
небето и полира...
Повя ветрец
с прозявка уморена,
от сън-лъжец
на будността дарена...
Немигнали,
очите насълзени,
не искат сън,
а да са пресушени...
 

Антоанета Александрова

© Антоанета Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??