Не ме буди! От сънищата още
аз пия… абсолютно пристрастен.
Да можеше безкрай да бъде нощем
и аз да съм все тъй опиянен.
Сбрал в шепите си цялата омая,
на този пъстър свят със вкус на мед.
Сънувам ли, то значи, че съм в Рая
и чудеса пресрещат ме навред.
Затуй, не ме будѝ, дори да трябва,
дори да искаш да ме зърнеш пак.
Пусни ме там, сред жадната ми карма
на приказно мистична свобода!
© Данаил Таков Всички права запазени