Mar 2, 2024, 10:06 AM

Не ме буди 

  Poetry
96 2 2

Не ме буди! От сънищата още

аз пия… абсолютно пристрастен.

Да можеше безкрай да бъде нощем

и аз да съм все тъй опиянен.

 

Сбрал в шепите си цялата омая,

на този пъстър свят със вкус на мед.

Сънувам ли, то значи, че съм в Рая

и чудеса пресрещат ме навред.

 

Затуй, не ме будѝ, дори да трябва,

дори да искаш да ме зърнеш пак.

Пусни ме там, сред жадната ми карма

на приказно мистична свобода!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??