18.01.2013 г., 8:06 ч.  

Не ме докосвайте 

  Поезия » Гражданска
444 0 2

 

 

Не пипайте душата ми със мръсни пръсти...

И в нея не оставяйте за цял живот  петна...

Познавам  ви добре, аз знам, че сте чевръсти...

Че имате  от дяволите  хитрина...

 

Не ме докосвайте, не ме оплювайте с отровни думи...

Не ме въвличайте във мръсната игра!..

Ще ви платя това и лихвата с куршуми.

И с гняв, събиран само в нашите сърца!..

 

Не стреляйте с лъжи в сърцето ми незащитено..

Не ми изстисквайте от вените кръвта!

Убихме моите  илюзии свещени..

С ботушите си стъпкахте света!

 

Аз  нося вярата на всички утописти.

Тя пак ще надживее този вълчи свят,

на хищниците, на хиените нечисти!

Които за неправдите ще заплатят!

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Силен граждански протест,Христо!Поздравление!
    Поздрави от ме и лек ден!
  • Аз нося вярата на всички утописти.
    Тя пак ще надживее този вълчи свят
    Харесах!
Предложения
: ??:??