27.10.2016 г., 10:13 ч.

Не ме докосвайте 

  Поезия » Гражданска
521 0 3

Не ме докосвайте

 

Не пипайте душата ми със мръсни пръсти...

И в нея не оставяйте, за цял живот, петна...

Познавам ви добре, аз знам, че сте чевръсти...

Че имате, от дяволите хитрина...

 

Не ме докосвайте, не ме оплювайте, с отровни думи...

Не ме въвличайте във мръсната игра!..

Ще ви платя това и лихвата с куршуми.

И с гняв велик събиран в моята душа!..

 

Не стреляйте с лъжи, в сърцето ми незащитено...

Не ми изстисквайте от вените кръвта

Убихте моите илюзии свещени...

С ботушите си кални стъпкахте цвета!

 

Аз нося вярата, на всички утописти

Тя пак ще надживее този вълчи свят,

на хищниците, на хиените нечисти!

Които за неправдите ще заплатят!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??