11.07.2023 г., 21:35 ч.

Не ме познаваш 

  Поезия » Друга
152 4 3

Не ме познаваш. Смахната съм, мога
да съм детински любопитна,
да не заспивам нощем от тревога,
а после с вятъра да литна.

Не ме познаваш. Делничната маска,
не плаче даже и от лука,
а нощем друга по вратите драска
и лакът ѝ е все напукан.

Не ме познаваш, а не ти и трябва,
излишни думи и въпроси,
а чужд кръст, казват, който лесно грабва,
той има силата да носи...

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??