Не съм помислял,
че ще те сънувам,
не съм и сънувал,
че ще се замисля -
с колко мъка ще
будувам
и с каква горест ще
заспивам!
Докато ме кладеш
на този огън,
дордето още светя,
докато съм още топъл,
не ми посягай
към сърцето!
Нищо, че наближава бяла
зима,
от въглените твои в него
пàри,
в камерите още място
има,
но не за теб, а за
нестинари!
© Валентин Василев Всички права запазени